Ta till vara @tatillvara

Ta till vara

@tatillvara

Historier från en fruktträdgård🌱Nominerad till Stora Matbloggspriset och Matbloggspriset Bästa foto 2018. Bloggar för tidningen Lantliv:

http://blogg.lantliv.com/tatillvara/

Following
Followers
Posts
Checking Stories
Jag kan ha drabbats av storhetsvansinne. Men nu ligger mina odlingsplaner för fruktträdgården uppe på bloggen. Så sugen på att sätta spaden i jorden nu! 🌱👨‍🌾 Vad vill ni odla i år?

Jag kan ha drabbats av storhetsvansinne. Men nu ligger mina ...

När man behöver en grön explosion på tallriken. Den här våriga ärtsoppan med pepparrotsfraiche går på en kvart att laga – snabbare och godare får man leta efter! 🍵💥 Recept på bloggen, länk @tatillvara.

När man behöver en grön explosion på tallriken. Den här ...

Vårkänslor i fruktträdgården! Det är fler än jag som längtar efter gröna träd nu. 🌿🍃

Vårkänslor i fruktträdgården! Det är fler än jag som längtar ...

Äntligen mars och första vårmånaden! Men hur ska man få till vår på tallriken när i princip samma råvaror är i säsong nu som i december? På bloggen hittar ni mina bästa idéer! Vilken är din favoritmat under den tidiga våren? 🌱🍽

Äntligen mars och första vårmånaden! Men hur ska man få ...

Det blev en omelett på nässlor och fetaost toppad med kirskål, maskros och harsyra av årets första skörd. Som jag längtat efter att laga lunch direkt från trädgården! 🌱👒 Recept på bloggen nu. Länk @tatillvara.

Det blev en omelett på nässlor och fetaost toppad med ...

Kolla här! Helgens skörd från fruktträdgården: späda nässlor, kirskål, harsyra och maskrosblad. SMHI säger att våren har kommit till Skåne och jag är benägen att hålla med. 🌱🕺

Kolla här! Helgens skörd från fruktträdgården: späda nässlor, kirskål, harsyra ...

Jag hade säkert kunnat fastna helt i det djupfrysta färdigmats-träsket om det inte varit för alla fantastiska matinspiratörer som jag följer. Här är några fina februari-favoriter.  Hoppas att ni gillar dem lika mycket som jag!

1. Känner att allt mitt okynnes-surfande på Instagram ändå är värt när jag dyker på godbitar som nystartade kontot Hållbar mat,@hallbarmat.  Ebba Sand och Nora Tysklind inspirerar oss att äta klimatsmart och framför allt gott! Finns också i bloggform på hallbarmatse.se.
2. Jag träffade fina Sofia Tegnefur bakom bloggen och instagramkontot The Nordic Kitchen (@thenordickitchen) på matmässan Stockholm Food and Wine för något år sedan och sedan dess har jag njutit av hennes finstämda bilder i mina flöden. Växtbaserade recept med hjärtat i det nordiska som ger maxad inspiration.
3. Anax skafferi drivs av Anna Andersson som bor i Strängnäs och varje tallrik hon postar på Instagram (@anax_skafferi)  är som ett litet konstverk i sig. Precis som jag har hon en fäbless för att använda det som finns i trädgården och skogen i köket. Nu har hon just startat en sprillans ny blogg och jag är så pepp på att få följa henne även där. Ni hittar den på anaxskafferi.se.
4. Tydligen går det att odla mitt i smällkalla vintern. Kolla bara på Sara Bäckmo, kvinnan bakom bloggen med samma namn och instagramkontot @skillnadens. Driven odlingsfantast och grönsaksguru som bland annat skrivit boken Vinterodling: skörda när det är kallt. Utmanar oss att börja odlingsåret redan i januari.

Jag hade säkert kunnat fastna helt i det djupfrysta färdigmats-träsket ...

Idag blev det frasig potatispizza med vitlöksolja och rosmarin från trädgården till middag. Bästa fredagsmaten! 🍕🍷✨Receptet hittar ni förstås på bloggen – länk @tatillvara.

Idag blev det frasig potatispizza med vitlöksolja och rosmarin från ...

Har ni provat att lägga blåbär i gröten? Det är veckans frukosttips på bloggen. 🌚🥣

Har ni provat att lägga blåbär i gröten? Det är ...

Så här såg det ut för några dagar sedan men nu är all snö borta. Kunde till och med plocka vårblommor på vägen hem från förskolan. Bara en sådan sak. 🌱🕺Har ni snö hos er?

Så här såg det ut för några dagar sedan men ...

Med en riktig fin vintersallad går det att överleva tills våren kommer. Nu finns receptet till den här goda endivsalladen med blodapelsin på bloggen. 🍊🥗Länk @tatillvara.

Med en riktig fin vintersallad går det att överleva tills ...

Vad vore vintern utan vintergröna örter? Nytt inlägg på bloggen om alla mina matplaner i februari. 🌿🍠Vad är ni sugna på att äta just nu?

Vad vore vintern utan vintergröna örter? Nytt inlägg på bloggen ...

One-Time Message!

Feel free to subscribe our youtube channel to listen best deep house music in the world. Thank you for your support.

Subscribe with the YouTube App!